Livet i bigården i april 2008 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

April.

Der er ved at komme gang i bifamilierne.
Der skal stadig holdes øje med om der er foder nok, specielt med de familier jeg fodre nu.
Der skal kontroleres om familierne bære pollen ind, dem der ikke gør det har problemer.
Jeg har aftalt at lave 3 familier på 12x10 til en biavler. De skal overføres fra Langstroth til 12x10, så når det er muligt skal der 12x10 magasin på dem.

April måned er slut.

April var en god månede for bierne så de kom godt igang.
Der er kommet 12x10 magasinpå de familier der skal sælges.

24. april 24. april
Hvor familien havde stået blev min svageste familie placeret. Der var kun et par hundrede bier og en dronning tilbage. Vi får at se om vi får noget ud af det. Da det var en stor familie der havde dronemor gav det rigtig mange bier. Ved gennemgangen af familierne fandt jeg en tom øldåse mellem to rammer. Den kan kun være havnet der ved at jeg har sat magasinet med rammer ned på en øldåse som så har kilet sig op mellem rammerne. Det må være sket da jeg skulle fange den pågældende sværm sidste år. Ja det er ikke så tit jeg kigger til minen familier!

24. april 24. april
En enkelt dronning var ikke god nok og blev klemt. Der var kun droneyngel i familien. Familien blev forenet med den største af mine to svage familier, som havde en fungerende dronning.

19. april 24. april
Der er godt vejr det mest af dagen hver dag, så aktiviteten er høj i bigården. Det er tid til et hurtig forårseftersyn i bigården. Alle familier bliver kontroleret for foder og om der er yngel.

11. april 13. april
En af de familier de stadig får foder. Bier i Forsytia. Det er første gang jeg har set bier i Forsytia, bierne var der først på dagen.

11. april 11. april
Bier i Hyacinter. Bier i Vorterod.

1. april 1. april
Månedens første dag var solrig og lun. Det satte for alvor gang i bifamilierne.

Tip en ven: