Livet i bigården i april 2009 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

April.

Alle familier skal gennemgåes og de dårlige tavler der er i nederste magasin udskiftes. Det drejer sig mest om gamle yngeltavler fra sidste år.
Der skal stadig holdes øje med om der er foder nok.
Der skal kigges til mjødballonerne det er på tide at få tappet noget.

April måned er slut.

Vejret i april var fantastisk med meget sol og gode temperaturer. Der var heletiden flyvevejr og masser at hente i naturen.
Staderne blev alle gennemgået og dårlige tavler skiftet ud.
Der blev arbejdet lidt med mjødbryggeriet.

23. april 29. april
En tavle fra stadet. Der er både god yngel og droneyngel. Hvor der er krøbet bier ud er der placeret pollen. Et tegn på at alt ikke er som det bør være. Et opløftende syn af mælkebøtte blomster.

23. april 23. april
I en af staderne har de en meget lille dronning, som de nidkær passer på. De er dog klar over at hun ikke er god nok så de har lavet et par skifteceller.

23. april 23. april
I de stærke familier har bierne allerede ryddet de dårlige tavler så de ser sådan ud. Den skiftes også. Bunden under den tavle bierne som er vist på forgående billede.

23. april 23. april
Vejret er til gennemsyn af staderne. Stadet er skilt af, og magasinerne placeret på hver sin side af hvor det stod. Her står nu en ny bund med et tomt magasin, tavlerne kan soteres tilbage. Det er især for at få soteret tavler som denne fra staderne efterses. Den erstattes af en jomfrutavle som placeres i øverste magasin. Tilstanden i familien kontroleres naturligvis også.

12. april 19. april
Dert er blevet tid og temperature til at rode med mjød. Mirabellen i bigården er i blomst.

1. april 1. april
Så er det vejr til at sidde i bigården og nyde summen af bier. Stolen er sat ud. Bier i taks, di giver så meget pollen at bierne er helt støvet. Bierne hænger i forbenene og fylder deres pollen kurve med de andre ben.

Tip en ven: