Livet i bigården i april 2010 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

April.

Alle familier skal gennemgåes og de dårlige tavler udskiftes. Det drejer sig mest om gamle yngeltavler fra sidste år.Det er også vigtig at vide hvilke familier der dur, for jeg skal have 20 familier på bestøvning i år på hvidkløver.
Der skal stadig holdes øje med om der er foder nok.
Alle tavler fra døde familier og dem der er skiftet i familierne skal pakkes og sendes til omsmeltning/vask.

April måned er slut.

Det har været en tør og kølig månede med en del morgner med rim i geæsset og kun sjælden temperaturer over 15. Der næsten ingen regn faldet.
Staderne blev alle gennemgået og dårlige tavler skiftet ud.
Tavler fra døde familier og udskiftede er kørt til omsmeltning.
De familier der skal på hvidkløver er valgt.
Der er tegn på at der er alt for mange mider i staderne.

29. april 29. april
Bigården sidst på måneden Ikke alle familier er lige store, nogen må nok slåes sammen.

15. april 15. april
Bierne har ikke haft mulighed for at rense sig i vinter. Det ses nu overalt i bigården der er helt klattet til. På min fredsdue ses det tydelig. Selv om det var sidst i marts de var ude og rense sig, er klatterne stadig overalt, da det ikke har regnet endnu.

14. april 14. april
Magasinerne fjernes, bunden rengøres igen og det hele stavles tilbage i rene magasiner. En af de mange meget mugne tavler jeg fjerner, og udskifter med en jomfrutavle.

9. april 9. april
Så er der endelig pollen at hente i pilen. Det er lidt køligt at kontrolere familier nu, men det går hvis solen skinner og det er vindstille.

7. april 9. april
Rød hestehov er godt besøgt nu hvor der stadig ikke er så meget til bierne. Min kone købte nogle potter med juleroser. Bierne nærmest sværmede omkring dem.

Tip en ven: