Livet i bigården i august 2009 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

August.

Her i august skal der høstes honning.
Efter høsten skal alle stader gennemgåes for kontrol af om der er honning nok til at de kan klare sig vinteren over og om yngellejet viser at det er værd at gemme familien.
Tilsidst skal der bekæmpes varroamider med myresyre.

August måned er slut.

Der er blevet høstet honning.
Alle familier er blevet gennemgået. Dem der ikke duede er smidt ud så bierne kan søge ind i andre familier eller de er blevet slået sammen med mindre sværme med en god dronning.
Yngellejet blev kontroleret, der blev fundet lidt sækyngel i et par familier, i en af dem så meget at jeg kasserede familien.
Jeg har sikret mig at der er honning nok i staderne til vinteren.
Jeg nåede ikke at behandle mod varroa.

28. august 30. august
Det går langsomt, men sikkert med gennemgangen af bifamilierne. De efterlades med 2 magasiner at overvintre på. En yngeltavle fra en familie hvor dronningen ikke duede mere. Det var en blanding af pukkel yngel og rigtig yngel. Hun blev klemt og stadet forenet med en mindre sværm.

15. august 16. august
Skrællevoksen varmes meget langsom op til vokset er smeltet, herefter sættes det til køling. Dagen erfter tappes den honning er i gryden fra. Det kan senere evt. bruges til mjød. Det dur ikke som foder.

6. august 15. august
Under honningfratagningen skiftes bunden på nogle af familierne, så bundene med slids til varroa nedfaldsbakker alle kommer i brug. Honning slyngeriet er færdig, så den sidste rengøring af matriel brugt under slyngning udføres.

5. august 5. august
Så slynges der honning igen, her et billede ned i slyngen ved de første tavler. Honningen løber gennem grovsierne, Det bliver spændende at se hvilken slags honning det bliver.

Tip en ven: