Sining af honning.

Honning menuen

Grov sining af honning Honning finsi.
Til grovsi bruger jeg et dørslag. De er billige, men skal skiftes en gang imellem da de begynder at ruste. Min finsi af nyolon, den fås i flere størelser og er meget solid.

Fra slyngen sir jeg honningen gennem et dørslag som at fungere som grov si. Skal honningen sælges til grossister sir jeg det ikke yderligere. Er planen at det skal på bæger sir jeg det gennem en nylon finsi. Det er en Ø 45 spids si som lige passer ned i en plast tappespand. Ved at bruge en tappespand undgår jeg problemet med at stativet vælter.

Grovsining af honning. Finsining af honning.
Honningen løber direkte fra slyngen gennem grov sierne. Er der ikke mange urenheder i honningen stopper sierne ikke til. Finsiet honning løber fra tappespanden. Honningen er nu klar til at blive rørt. Finsien passer lige til tappespanden.

Tilstoppede grovsier. Honning stråle.
Er honning fyldt med urenheder, så som voksstumper fra skrældningen eller krystaller fra krystaliseret honning stopper sierne let til. Det er derfor nødvendigt rode i dem og med jævne mellemrum at rengøre dem. Det er altid sjovt, at betragte honning der løber. Det folder sig, når det rammer en overflade.
Tip en ven: