Livet i bigården i maj 2008 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Maj.

I denne månede begynder familierne at vokse med stor fart, så der skal holdes øje med om de har plads nok.
Sidst på måneden skal der også kigges efter bisværme.
De bifamilier jeg har solgt skal klargøres og synes.

Maj måned er slut.

Det blev en varm og meget tør månede. Familierne udviklede sig fin og der var træk heletiden.
Der var ingen sværme, men jeg delte en række stader for at få flere familier, især af mine sværmtræge dronninger.
Jeg fik solgt 9 bifamilier.

26. maj 27. maj
Ved kontrolerne med lommelygte om aftenen gennem dækpladen, opdagede jeg at en familie var gået istå og at bistyrken faldt. Der var kun droneyngel viste det sig. Jeg delte mit stærkeste stade og deres dronning blev flyttet hen til stedet som aflægger. Dronefamilien blev rystet ud på bordet og tavlerne kom ned i aflæggeren. Foran bigården står gyvelen i blomst.

22. maj 24. maj
Ved de familier der får 3. magasin over dronningegitter, flytter jeg de rene honningtavler op der er i 2. magasin. Det får den til at arbejde over gitteret straks. Der er kommet et 12x10 magasin mere på de familier der er solgt. Det er den nye ejers matriel.

22. maj 22. maj
Jeg er begyndt at dele nogle af familierne, for at lave flere familier, og for at komme sværmning lidt i forkøbet. En af de nye familier.

21. maj 21. maj
Mit vandingssted til bierne. Det har ikke regnet i en månede så der er ikke andre steder at hente vand her omkring. Vand er livsvigtig for bierne. Staderne der skal over på 12x10 fik gitter mellem magasinerne og dronningen i øverste 2. pinsedag.

9. maj 11. maj
Rammerne fra de døde familier bliver smeltet om. Et kig ud i bigården, hvor det kan ses at der er ved at komme 2. magasin på familierne.

3. maj 3. maj
Først i maj var jeg på en lille ferie i polen, hvor jeg faldt over denne stand på et markede. Der blev også solgt voksfigurer fra boden.

Tip en ven: