Tiende brygning. Juli 2008.

Mjød menu.

Indledning.


Der er mange rips i år og konen kan ikke bruge dem, så det er nærliggende at lave mjød på dem.

Tidspunkter for tiltag.


29-07-2008:
Der plukkes rips som køres gennem saftkogeren til jeg har ca. 7 l ripssaft.

30-07-2008
Der laves en forkultur på portvins gær.

31-07-2008
8,5 kg honning koges kun til opkog, ripssaften koges. Begge dele sættes til afkøling. Koldt vand, saft og honning hældes i ballonen hvis temperatur ikke må overstige 30 grader C. af hensyn til gærkulturen.

6-10-2009:
Mjøden flyttes over i en glasballon.

14-10-2009:
Ballonen fyldes helt op.

Fotos taget undervejs.


   
29. juli 2008 30. juli 2008
Der plukkes rips som køres gennem saftkogeren. Der blev ca 7 l saft. Der laves en forkultur på portvinsgær.

   
31. juli 2008 1. august 2009
8,5 kg honning tilsat en liter vand koges. Koldt vand, kogt ribssaft, honning et tilsat forkulturen. Ballonen kan nu få fred en tid medens den første kraftige gæring sker.

   
6. oktober 2009 8. december 2009
Fyldt på glas ballon. Fyldt helt op.

Konklusion.


Forkulturen så rigtig fin ud, og ballonen gik hurtig i gæring.

Tip en ven: