Der var rabat på økologisk æbelmost så jeg havde fået købt hjem til en ballon mjød.. |
20-06-2008: Der laves en forkultur på portvins gær.
22-06-2008 8,5 kg honning koges til opkog, og sættes til afkøling. Koldt vand, æblejuice, afkølet honning tilsættes forkulturen til ballonnen mangler 3 - 4 liter i at være fuld.
18-07-2008 Ballonen fyldes helt op med kolt vand.
06-08-2009 Ballonen stikkes om og der prøvesmages.
14-09-2009 Der tilsættes 1 kg kogt honning. |
|
|
20. juni 2008 |
20. juni 2008 |
Et halv kilo honning i en halv liter vand koges op til forkultur. |
Honningen samt 3,5 liter vand er hældt i ballonen sammen med gær. |
|
|
20. juni 2008 |
22. juni 2008 |
Forkulturen er klargjort. Gæren ses i væsken. |
8,5 kg honning tilsat en liter vand koges. |
|
|
22. juni 2008 |
22. juni 2008 |
Æbeljuice, koldt vand og honningen er hældt ned i den dag gamle forkultur. |
Gæren fra forkulturen ses tydelig i væsken. |
|
|
18. juli 2008 |
6. august 2009 |
Ballonen er blevet fyldt efter med koldt vand så den er fyldt. |
Ballonen stikkes om. Bemærk at væsken er meget klar. |
|
|
6. august 2009 |
9. september 2009 |
Laget af bundfald efter ca. 1 år. I forgrunden smagsprøven. |
Der tilsættes 1 kg kogt honning til ballonen. |
Forkulturen så rigtig fin ud, og ballonen gik hurtig i gæring.
Da gæringen havde taget noget af blev ballonen fyldt op igen. Det satte godt gang i gæringen igen.
Efter et års tid stikkes ballonen om. Væsken var helt klar og der vat et pænt lag bundfald. Prøvesmagningen afslørede at smagen var ok men der var ingen antydning af sødme.
Jeg besluttede at tilsætte 1 kg. honning. |
|