Niende brygning. Juni 2008.

Mjød menu.

Indledning.


Der var rabat på økologisk æbelmost så jeg havde fået købt hjem til en ballon mjød..

Tidspunkter for tiltag.


20-06-2008:
Der laves en forkultur på portvins gær.

22-06-2008
8,5 kg honning koges til opkog, og sættes til afkøling. Koldt vand, æblejuice, afkølet honning tilsættes forkulturen til ballonnen mangler 3 - 4 liter i at være fuld.

18-07-2008
Ballonen fyldes helt op med kolt vand.

06-08-2009
Ballonen stikkes om og der prøvesmages.

14-09-2009
Der tilsættes 1 kg kogt honning.

Fotos taget undervejs.


   
20. juni 2008 20. juni 2008
Et halv kilo honning i en halv liter vand koges op til forkultur. Honningen samt 3,5 liter vand er hældt i ballonen sammen med gær.

   
20. juni 2008 22. juni 2008
Forkulturen er klargjort. Gæren ses i væsken. 8,5 kg honning tilsat en liter vand koges.

   
22. juni 2008 22. juni 2008
Æbeljuice, koldt vand og honningen er hældt ned i den dag gamle forkultur. Gæren fra forkulturen ses tydelig i væsken.

  Klik på billedet og få det i stor størrelse. 
18. juli 2008 6. august 2009
Ballonen er blevet fyldt efter med koldt vand så den er fyldt. Ballonen stikkes om. Bemærk at væsken er meget klar.

Klik på billedet og få det i stor størrelse.  Klik på billedet og få det i stor størrelse. 
6. august 2009 9. september 2009
Laget af bundfald efter ca. 1 år. I forgrunden smagsprøven. Der tilsættes 1 kg kogt honning til ballonen.

Konklusion.


Forkulturen så rigtig fin ud, og ballonen gik hurtig i gæring.

Da gæringen havde taget noget af blev ballonen fyldt op igen. Det satte godt gang i gæringen igen.

Efter et års tid stikkes ballonen om. Væsken var helt klar og der vat et pænt lag bundfald. Prøvesmagningen afslørede at smagen var ok men der var ingen antydning af sødme.

Jeg besluttede at tilsætte 1 kg. honning.

Tip en ven: