Livet i bigården i september 2009 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

September.

Der skal myresyre behandles.
Der skal fyldes honning på glas.

September måned er slut.

Jeg fik myresyre behandlet og nedfaldet af mider var generelt alt for stort. Enkelte familier var meget hårdt angrebet. Det har været en sommer med gode betingelser for miderne
Jeg fik alt honningen fyldt på glas, inden måneden var slut.
Jeg fandt en familie der var dronningeløs som blev sat ud.
Der blev kigget lidt på mine mjød balloner.
Det har knebet noget med tid til hjemmesiden, da jeg er ved at få indrettet min overetage i stuehuset.

25. september 27. september
Endelig blev det sidste honning der er høstet klar til at fylde på glas. Der står en del familier inde i pavilionen, der alle er sværme fra 2009.

24. september 25. september
Kiggede man ovenned i stadet var det meget tydeligt at der var noget galt. Stadet havde ingen dronning. Stadet blev skrottet og bierne smidt ud. Tavlerne blev fordelt til 2 andre familier. Dagen efter sad der stadig en del trækbier oven på nabo stadet.

16. september 24. september
Der blev tid til at kigge på et par mjød balloner, som skulle have lidt mere sødme. En af familierne var ikke iorden, bierne var meget urolige, og gik søgende rundt på flyvebrædtet.

13. september 13. september
En af sværmene fik ikke honningtavler nok ved fordelingen under gennemgangen, da den var i reserve til at erstatte en kassabel familie. Da den ikke kom i brug til det, skal den fodres. Den fik 15 kg apifonda. Det når den ikke at tage ned på nuværende tidspunkt. Det er derfor planen at lade klumpen ligge vinteren over og se hvad der sker.

11. september 13. september
Det brune stadde øverst i billedet havdet en at de store midefald. Der var også lidt sækyngel i stadet. Den tomme plads til højre for stadet stod den familie der blev kasseret på grund af for meget sækyngel. Bigården efter varroabehandling med myresyre. Der var kun bakker under 22 familier. Jeg har kun 22 bunde hvori der kan indsættes nedfaldsbakker. Det var det gule stade ca. midt i billedet der også havde et stort midefald.

11. september 11. september
Fordamperene er blevet fjernet fra familierne, og erstattet med en jomfrutavle. Enkelte fordampere var ikke helt tomme og blev hængt op så det sidste løb ud.

10. september 10. september
Nærbillede af mider fra en af de bakker der var flest mider på. Nærbillede af mider fra en af de bakker der var flest mider på.

10. september 10. september
Myresyrebehandlingen er slut, så det er på tide at se hvormange mider der er fallet, på de 9 døgn der har været bakker under nogle familier. Resultatet var nedslående, der var mange mider. Få med under 100, mange med flere hundrede og 2 med 2000 - 3000 tusinde mider. Billedet viser en af bakkerne.

1. september 2. september
Staderne åbnes så fordamperen kan sættes ned. Ved gennemgangen af familien er der i øverste magasin, efterladt en tom plads til fordamperen lige over yngellejet. Der fyldes honning på glas efterhånden som det bliver klar til det. Jeg rører i honningen en gang hver anden dag.

1. september 1. september
Staderne er nu alle gennemgået. Der fylder 85% myresyre på nassenheimer fordamperene.

Tip en ven: