Livet i bigården i august 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Fastfoder hentet ned. Der afsluttes med flydende foder.
30. august 30. august
De stærke familier har nu hentet det faste foder ned, og den tomme plastikpose kan fjernes. Der kontroleres om alt ser rigtig ud. For at der er foder nok til vinteren, får familierne en halv spand flydende foder for en sikkerhedsskyld. Der er også tit et forbrug på denne årstid.

Vinterfodret bigård. Honning tappet på glas.
16. august 18. august
Bigaarden som den ser ud efter at bierne har fået foder. I  slyngrummet  er tapningen af honning igang.

Nedfald varroamider. Varroamider.
16. august 16. august
Varroa faldet dagen efter. Det fremgår at der har været alt for mange mider. Nærbillede af varroamiderne hvor der lå flest. Det er let at skelne miderne fra andet nedfald.

15 kg Apifonda. Myresyre behandling.
15. august 14. august
Vinterfodringen af bifamilierne er begyndt. Jeg begynder med at give dem 15 kg  Apifonda .  Varroa behandlingen påbegyndes også ved denne tid. Her behandling med myresyre.

Dronning forsendelse. Dronning tilsat.
12. august 12. august
Idag modtog jeg 10 nye parrede dronninger. De var sendt med posten fra  Bakkegårdens Biavlscenter . En dronning tilsat en småfamilie. Bemærk biernes interesse den er vigtig. De får samtidig 2,5 kg apifonda.

Carnica dronning. Bi i staud.
9. august 10. august
En af mine dronninger. Som det ses er hun mørk hvilket de fleste af mine dronninger er. Her sidst på sæsonen kan selv blomster i stauder, der normalt ikke har interesse, bruges af bierne. Et tegn på at det er småt med  trækkilder .

Skrældning før. Skrældning efter.
4. august 4. august
Tavle klar til skrælning. Samme tavle kort efter.

Honningslynge taget uden blitz. Honningslynge taget med blitz.
4. august 4. august
Honningen slyngen taget uden blitz. Honningslyngen taget med blitz kort efter.

10 år gammel tavle. Småfamilier der venter på ny dronning.
4. august 4. august
En gammel tavle passere  slyngrummet  på vej til omsmeltning. Den blå tegnestift fortæller at den er 10 år gammel. Jeg mærkede for sjov skyld alle tavler med årsfarven en overgang og ser en sjælden gang en gammel tavle fra sidste mærkning. Jeg har bestilt dronninger, så der skal laves småfamilier ca en uge før. Småfamilierne står inde i min bipavilion. De har mulighed for udflyvning gennem vinduesåbningerne, hvor jeg har fjernet glasset.

Slyngrummet. Slyngrummet.
3. august 3. august
Honning  slyngningen  er igang, forrest min nye slynge, og i bag den  skrællemaskinen . En stor del af arbejdet går på at holde gang i sierne. Skrællemaskinen giver en del flere voksstumper i honningen.

Honning spande vask. Bier på tyvetogt ved tyv.
1. august 2. august
Honninghøsten skal nu for alvor igang, så det er nødvendigt at gøre alt grej klar. Her vaskes honningspande. Det første honning er taget fra bierne. Efter de første 3 til 4 stader er der godt gang i  røveriet . Bierne kan lugte honning og kaster sig over alt der lugter af honning. Her er jeg færdig for den gang og har samlet grejet i bilen. Honningen står nederst. Bierne sværmer i og omkring bilen.

Tip en ven: