Der er mange rips i år og konen kan ikke bruge dem, så det er nærliggende at lave mjød på dem. |
29-07-2008: Der plukkes rips som køres gennem saftkogeren til jeg har ca. 7 l ripssaft. 30-07-2008 Der laves en forkultur på portvins gær. 31-07-2008 8,5 kg honning koges kun til opkog, ripssaften koges. Begge dele sættes til afkøling. Koldt vand, saft og honning hældes i ballonen hvis temperatur ikke må overstige 30 grader C. af hensyn til gærkulturen. 6-10-2008: Mjøden flyttes over i en glasballon. 14-10-2008: Ballonen fyldes helt op. |
|
|
Der plukkes rips som køres gennem saftkogeren. Der blev ca 7 l saft. |
Der laves en forkultur på portvinsgær. |
|
|
8,5 kg honning tilsat en liter vand koges. |
Koldt vand, kogt ribssaft, honning et tilsat forkulturen. Ballonen kan nu få fred en tid medens den første kraftige gæring sker. |
|
|
Fyldt på glas ballon. |
Fyldt helt op. |
Forkulturen så rigtig fin ud, og ballonen gik hurtig i gæring.
|
|