Mjød.

Mjød menu

Begyndelsen.


Jeg stiftede bekendtskab med mjød ret tidligt i mit liv. En klasse kamerat til min lillebroder begyndte at brygge mjød af honning han købte nede i brugsen, og det med forældrenes velsignelse. Det var midt i tresserne.
Jeg kan huske at vi blev fulde af det til mine forældres forbavselse.
Da jeg blev biavler fik jeg selv interesse for mjød men havde ingen erfaring i brygning. Jeg fik derfor et par bekendte til at lave mjød til mig. Jeg leverede honningen og fik mjød retur. De var begge erfarne i at brygge vin eller lignende og havde lyst til at prøve at lave mjød.
Næste trin var en ven hjalp mig med de første tre balloner hjemme hos mig. De blev startet op i november 2004, og er nu tappet på flaske. Vi syntes resultatet var brugbart.
I april 2006 deltog jeg i Danmarks Biavlerforenings værkstedskursus i Bjerringbro hvor emnet bl.a. var mjødbrygning. Vi havde Per Jakobsen som instruktør ved kurset. Han har brygning af mjød som hobby og har skrevet et indlæg i TFB om mjødbrygning.
Med den erfaring jeg havde fået gennem bekendte, venner, kurset og den litteratur jeg kunne finde startede jeg med min første ballon i juni 2006.

Klik på billedet og få det i stor størrelse.  Klik på billedet og få det i stor størrelse. 
Den sidste flaske jeg har tilbage fra mine bekedtes bryg. Mine to første balloner jeg har startet uden hjælp.

Tip en ven: