Mjød.

Mjød menu

Gode råd ved mjød brygning.


Hav tolmodighed og lad de forskellige ting under brygningen tage den tid det tager.
Næringssalte er ikke nødvendig sammen med honning. Men husk der skal tilsættes syre.
Citronsaft fra gule plasticcitroner lige så gode som syre tilsætning.
Brugte gærceller ender som bundfald.
9kg honning plus vand indtil 25l passende for 1 ballon.
Gær skal være afstresset inden tilsætning (samme temperatur som væske).
Saft, most eller juice der bruges skal være økologisk ufiltreret og pastoriserret.
Balloner rengøres med kaustisk soda, skyld 3 gange med vand.
Brug aldrig sulfo til rengøring af balloner.
Eddike gær er en katastrofe kasser materiellet.
Ørbæk mostfabrik leverer en god most.
Økologisk tranebærsaft koncentreret velegnet.
3l most er ok for en ballon.
Svingende temperaturer ikke godt for gæring.
Fældning/klaring ved frost, bevirker at partikler klumper sig sammen.
Skumning af kogt honning er vigtig, det gør det lettere med rengøringen af ballonerne bagefter.
Brug altid gryder af rustfri stål.
Vinometer er velegnet, når alkohol procenten skal findes.
Propper sættes i varmt vand med svovl inden de skal bruges (natten over).
Flasker renses i kaustisk soda i honningspand.
Der skal bruges fra 14 dage til 3 måneder til klaring i frost, kulde eller evt. fryser.
Frysedestillering er lovlig i Danmark.

Klik på billedet og få det i stor størrelse.  Klik på billedet og få det i stor størrelse. 
Rengøring af balloner. De tre første balloner jeg selv satte igang.

Tip en ven: