Livet i bigården i oktober 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Brugte balloner rengøres. Bigården sidst i oktober.
31. oktober 31. oktober
Når bundfaldet er hældt ud af de tømte balloner er det vigtig at få dem rengjordt straks. Mjødet har gæret i ca 11 måneder, ved de temperaturer der er i mit  slyngrum  igennem året. Det er et isoleret rum uden opvarmning. Efterårs farverne præger efterhånden bigården her på den sidste dag i oktober.  Varroa miderne har være stygge i år, det ses af at de familier der var store i sommer er alt for svage nu. Flere klarer ikke vinteren.

Gærstop tilsættes. Gærstop skal blandes godt med mjødet.
31. oktober 31. oktober
Mjødet er holdt op med at gære, så det er tid til at tilsætte gærstop. Med en teleskop hævert med bundstykke tappes noget mjød over i en ballon og gærstop tilsættes. Herefter tappes resten over i ballonen på nær bundfaldet. For at blande gærstoppet godt ind i  mjødet , hældes det hele om endnu en gang i en ny ballon.

Bifamilie i fuglekasse. Bivoksbygget fra fuglekassen.
26. oktober 26. oktober
En fuglekasse indeholdende en lille bifamilie, hentet hos en der synes, det var synd hvis de gik til spilde. Den lille familie forenet med en af mine for små familier, i håb om at de tilsammen bliver til noget og klarer vinteren.

Bistader. Bi i Katost.
17. oktober 17. oktober
Her sidst i oktober, hvor køligheden sænker sig, og bladene er begyndt at falde, flyver bierne mindre og mindre Der er stadig på denne årstid, utroligt mange blomster bierne kan besøge. Her en af dem lige ved bigården.

Bi i gult. Bivokstavler til omsmeltning.
5. oktober 4. oktober
En blomst fra den vilde fauna, som står i blomst på denne årstid, og som bierne opsøger. Bilen er nu læsset med tavlerne, der skal omsmeltes og det sidste honning der går videre til grossisten via Ommersysel Biavlscenter.

Bier i oktober. Bistaderne inde i bipavillonen.
4. oktober 4. oktober
En meget besøgt blomst hjemme i haven. Det ser ud til at være primært pollen de henter. Bistaderne inde i pavillonen. Bemærk at tre af staderne har 2 magasiner. Det er familier der er slået sammen parvis.

Bi i blomst. Bi i blomst.
3. oktober 3. oktober
Bierne finder stadig noget i naturen. Her igen i en blomst hjemme i haven. Står man ved bistaderne og kigger på bierne, der kommer hjem, ser man at mange af dem har pollen med hjem. Det gode vejr her først i oktober giver også gode muligheder. Det lykkedes ikke for mig at fotografere en bi i denne blomst før i dag, den blev der nemlig for den var død. Hvorfor den er død ved jeg ikke, men da blomsten er en nøgenjomfru, som er giftig er det måske årsagen. Eller blomsten har måske lukket sig om bien sidst på dagen

Bistader først i oktober. Bistader først i oktober.
2. oktober 2. oktober
Bigaarden set fra en anden vinkel, det er ikke muligt at få det hele med på et billede. De sidste stader fra min sværmbigaard er blevet flyttet ind på ledige eller nye pladser.

Årets honning farver. Bistader først i oktober.
1. oktober 2. oktober
Det er nu, efter at alt honningen er tappet på glas, at jeg kan lave en sfarvesammenligning på honningen. Jeg har i år 7 forskellige honninger. To fra foråret fire fra sommeren og en fra efteråret. De lyse er fra foråret og indeholder meget rapshonning, og den mørke er efterårshonningen. Alle bifamilier er nu indvintret og på 1  magasin . Der er dog 3 som har 2 magasiner da det var nødvendig at slå nogle familier sammen. De står inde.

Tip en ven: