Livet i bigården i april 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

En bi der er fuld optanket med pollen. Bi med orange bukser af mælkebøtte pollen.
21.april 22.april
Som det kan ses er det nogle store klumper  pollen  der kan slæbes med af  trækbierne . Mælkebøtten er en meget vigtig biplante som både giver pollen og honning. Den giver orange pollen.

Den daglige orienteringsudflugt for nye trækbier. Bierne bruger meget vand året rundt.
21.april 21.april
En gang daglig holder staderne  oriteringsudflugt  for de nye trækbier. På brættet står der et par bier med  duftkirtlerne  oppe for at signalere. Bierne bruger meget vand året rundt. Det er derfor vigtig at kontrolere om en vandingsanlæg virker i tøre perioder.

Gennembrudt avisside Bierne plyndre pilen fuldstændig for pollen
21.april 21.april
Avissiden der vlev brugt til at forene fammilien med  pukkelyngel  til en anden familie. Som det ses er avisen kun gennembrudt få steder og alle bier er søgt ned til den fungerende dronning. Her på billedet ses hvordan en pile raggel ser ud før og efter at bierne har plyndret den. Raglerne bliver fulstændig plyndret.

Kontrol af bifamilier om natten Bi i hvid hestehov
7.april 10.april
Når vejret er rimelig, begynder jeg mine aftenture i bigaarden. Jeg går fra stade til stade og lyser ned gennem toppladen, for at se hvordan det går i familien. Det er utrolig mange oplysninger man kan få om hvordan det går i familien på den måde. Bierne nyder det gode forårsvejr.

Der sættes voks i rammer Vandingsanlæg til bierne
3.april 4.april
I april klargør jeg mine rammer med voks så jeg har det antal jeg regner med at skulle bruge i løbet af sæsonen Vandingsanlæget til bierne er klargjordt, Jeg bruger vinpropper som flydelag. Det er ikke uden omkostninger.

Bier der er ved at tigge sig ind hos en anden familie. Bi på besøg i naboens blomster.
2.april 2.april
Den anden halvdel af bierne rystes også af foran en anden svag familie. Familien der kun havde pukkelyngel, samlede pollen og var rimlig stor. Den var dog gået til grunde i løbet af en månedes tid, da der ikke kommer nye  arbejderbier . Pukkelyngel giver kun  droner  og de vil ikke arbejde. Bierne er også inde hos vores nabo, de har nemlig en dejlig have fyldt med blomster.

Tavle med pukkelyngel. To familier forenes.
2.april 2.april
Gennem  dækpladen  på en af familierne observerede jeg droner. Det er ikke normalt at bierne laver droner på denne årstid, så der er noget galt med familie. Som det ses er der der kun pukkelyngel (droneyngel i arbejderceller) i stadet. Dronningen blev fundet og klemt. Det var sansynligvis en dronning, der ikke var blevet befrugtet sidste år, fordi den var lavet for sent. Halvelen af bierne, samt tavlerne fra den nu dronningeløse familie, forenes med en anden svag familie for at forstærke den. Man placerer en side avispapir mellem  magasinerne . Bierne gnaver sig igennen på få timer og forenes fredlig.

Stor aktivitet omkring bistadet. Bi i krokus.
1.april 1.april
Det gode vejr på månedens første dag, skabte straks stor aktivitet i bigaarden. Årets første blomster blev flittig besøgt.

Bi henter pollen i han-pil. Hestehov er en god plante for bierne om foråret.
1.april 1.april
Den vigtigste plante for bierne om foråret er nok hanpilen. Her henter bierne en masse pollen, som har stor betydning for deres yngelproduktion. Hestehoven, her den røde, er en anden vigtig biplante i foråret.

Tip en ven: