Livet i bigården i juli 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Flyvende honningbi. Bi henter nektar i gederams.
21. juli 25. juli
Bien fra sidste billede zoomet ind. Bien er gået igang med at samle nektar.

Bigaarden sidst i juli. Glad bi der har fået øje på en blomst.
21. juli 21. juli
Det kan se voldsomt ud med de mange  magasiner , jeg bruger, men jeg har altid ekstra tavler i  staderne , så der er en del tom plads. Stadet med 7 magasiner er ikke blevet delt og styres af en mine nye dronninger fra Poul Erik Sørensen. En glad bi der lige har fået øje på en blomst. Jeg jagter jævenlig bier i blomster for at få nogle gode billeder. Her har jeg fået bien svævende lige fra siden. Bien står rimelig skarpt.

Indgangen fra marken til bigaarden. Udgangen til marken.
21. juli 21. juli
Vi har fået en del regn her i området så faunaen står fint. Man kan ikke se bigården fra marken mere. Udgangen fra bigaarden til marken. Jeg har nu fået slået græsset i bigaarden, det har ellers knebet da min plænetraktor var brudt ned.

Bi i hvidkløver. Bistader midt i juli.
14. juli 21. juli
En bi der arbejder flittig i hvidkløveren. Bigaarden midt i måneden, set fra min hygge plads.

Dronninge gitter isættes. Sværmene har bygget ud.
11. juli 14. juli
 Dronningegitret  sætter jeg over nederste magasin efter at have placeret dronningen og de bedste  yngeltavler  her. Det nederste magasin bliver så  overvintringskasse . To af de sværme jeg fangede først på måneden har nu udbygget tavlerne og fyldt dem op med yngel, pollen og honning. De bliver også bragt i orden til vinteren.

Biavlerens foretrukne plads. Vildbyg der fjernes under gennemgang.
8. juli 11. juli
Jeg har en stol oppe i min bigaard hvor jeg kan sidde og betragte mine stader og lytte til bierne. Det er stedet hvor jeg psykisk lader op og sommetider nyder en øl. Her i juli har jeg kigget til familierne for at sætte dronningegitre i. I den forbindelse løber jeg over en del  vildbyg , tit  dronebyg , som jeg fjerner. Det bliver straks kogt for at få fat i vokset og dræbt  varroamiderne .

Stykke med hvidkløver. Bigaarden først i juli.
4. juli 8. juli
På den her årstid begynder kløveren at være en væsentlig  trækkilde . Især når det er lunt om natten giver den honning. Bigaarden, som den ser ud, efter at jeg delte de fleste familier i juni før jeg tog på ferie. Det var for ikke at miste for mange bier ved  sværmning  jeg delte dem.

2 bisværme i tjørn. 3 sværme er ved at kravle i hus.
3. juli 3. juli
Da jeg kiggede i bigården første gang efter hjemkomst fra ferie fandt jeg tre bisværme hængende i træerne, her to af dem. De tre sværme er ved at blive huset. I bagrunden ses min samling af sværme der er fanget.

Tip en ven: