Livet i bigården i juni 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Bisværm i hyldetræ Honning udstilling.
19. juni 25. juni
Endnu en  bisværm  er lettet og har sat sig i et træ. Denne sad i 1 meters højde og var hurtig fanget. Jeg holdt min ferie sidst i juni i år og turen gik til Schweiz. Et billede fra en foretning hvor der kun var udstillet forskellige honninger i et vindue. Taget i Einsiedeln.

Ung nykrøbet dronning. Bierne kan ikke finde flyvespraekken.
18. juni 18. juni
Ung dronning der lige er krøbet ud af cellen. Familien havde lige sværmet, så enten er hun krøbet i forbindelse med det eller da jeg skildte stadet af og derved forstyrrede familien. Når jeg gennemgår en familie får jeg ikke altid den samme magasinkasse sat i bunden. Det ses tydelig foran på stadet hvor biern søger efter sprækken lige under den, men sprækken er en etage længere nede.

Biavleren i arbejde Dronningeceller der lige er forladt.
18. juni 18. juni
Jeg har lige skildt et bistade helt af som skal gennemgåes. Stadet er det tomme magasin bagerst. Jeg fjerner normalt alle magasiner, og sætter et tomt på bunden. Så begynder jeg at sætte tavlerne tilbage efter at de er kigget efter. I dette stade fandt jeg mange dronningeceller hvorfra der lige var krøbet dronninger. Der var lige lettet en sværm fra stadet som jeg også var ved at indfange samtidig.

Skrællevoks Mjød honning hældes fra.
15. juni 16. juni
Skrællevokset samles i en gryde og varmes op til vokset smelter. Når det igen er afkølet er vokset blevet til en klump og "honningen" kan hældes fra. Honning der har været opvarmet bruges hos mig kun til  mjød  produktion.

Honningen røres. Raps honning.
15. juni 15. juni
Efter slyngningen og siningen skal honningen røres daglig indtil den har en konsistens så den kan fyldes på bæger. De første bægre. Som det ses er honningen meget lys, et sikkert tegn på at det hovedsagelig er rapshonning.

Stader i grønt. Brændnelder mm. fjernet fra flyvesprække.
15. juni 15. juni
Sol og regn får alting til at gro så staderne er ved at være skjult i grønt. Der er sommeren igennem en del arbejde med at holde  flyvesprækkerne  fri for vegitationen.

Sværm går i stade. Bigård midt i juni.
15. juni 15. juni
Bisværmen er på vej ind i et gammelt bistade. Første gang jeg hentede sværmen ned og hældte den ud fornn stadet gik dronningen ind. Resultatet var at resten af bierne kort efter fulgte hende ind i stadet. Bigaarden er ved at ændre udseende. Jeg har delt en del familier for at reducere risikoen for sværmning. Det kan se voldsom ud med de mange  magasiner , det skyldes at jeg altid giver bierne riglig plads også for at reducere sværmning.

Bisværm. En flot stor bisværm.
15. juni 15. juni
En bisværm er lettet og er ved at sætte sig i et træ. Den første sværm jeg fik den glæde at fange. Der er dog smuttet et par stykker inden, som jeg aldrig så.

Nyslynget honning. Finsining af honning.
10. juni 10. juni
Årets første honning løber ud af slyngen. Honningen finsies før den fyldes på bægre.

Transportkasser med tavler. Tavle 2/3 forseglet.
10. juni 10. juni
De høstede tavler står klar til  skrælning  og  slyngning slyngning i  slyngrummet . En tavle er klar til at blive skrællet. Da der ikke er så mange tavler håndskrælles de alle.

Dronning mærket med gul. Regnvejrsdag i bigaarden
1. juni 2. juni
Min gamle avlsdronning (Carnica), der er moder eller bedste- moder til de fleste af mine dronninger. Købt i 2002 og som stammer fra Ober-ursel i Sydtyskland er stadig aktiv. Der falder en del regn for tiden, som det ses virker bigaarden noget fugtig. Mellem bygerne henter bierne stadig nektar, så  staderne  vokser.

Tip en ven: