Livet i bigården i maj 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Foto af Anders Andersen. All rights reserved! Mælkebøtte mark.
22 maj 23. maj
Billede taget af min nabo i kastanie. Bemærk pollen farven, kastanie giver rød pollen.. Mælkebøtter dækker store dele af mine grønne arealer om foråret. Det er jo også en af de smukkeste blomster vi har.

Min bigård ligger ca. midt i billedet. Familierne udvikler sig hurtig i maj.
22. maj 22. maj
Luftfoto fra taget, fra den højste bygning på min arbejdsplads Nordjyllandsværket, taget mod nord øst. Er der træk, skal der ca. et magasin på hver af de stærke familier ugentligt

Der er gang i familierne. Bistaderne inde.
18. maj 22. maj
Familierne vokser hurtig når varmen kommer og der er træk. Bistaderne inde. Det var nødvendigt i løbet af maj måned at slå enkelte familier sammen da de ikke udviklede sig godt nok.

Området tæt besat af bier er udbygget. Det er mest trækbier der sidder her.
10. maj 10. maj
Sidder bierne tæt på de nye kunsttavler, er de udbyggede og taget i brug. Bierne udbygger kun tavlerne efterhånden som de skal bruge dem. Knap så mange bier, og jeg kan se nede mellem tavlerne, at de kun lige er begyndt at bygge.

Bifamilierne efterses med lommelygte om aftenen. Bigaarden midt i maj.
10. maj 10. maj
Bierne efterses efter mørkets frembrud med lommelygte. Her kan det ses, hvor meget de har bygget på de tilsatte  kunsttavler . Stemnings billede fra bigaarden. Som det ses groer der en del mælkebøtter i bigaarden.

Voks ost. Bi på arbejde.
10. maj 10. maj
Omsmeltningen af tavler fra de døde familier, samt andre voksrester fra forår og efteråret er bleve smeltet om til en voks-ost. På trods af at rapsen er i blomst, besøger bierne stadig andre blomster, især hvis de kun er få meter fra  staderne .

Bergs rapsmark. Bi besøger rapsblomst.
10. maj 10. maj
Rapsmark 200 m fra bigarden. Marken er i blomst i ca 3 uger Rapsen er i blomst og der er rigeligt for bierne at hente. Det gælder både  pollen  og honning.

Mejse rede i grukedel. Afsmeltning af rammer.
3. maj 3. maj
Min gruekedel er sat midlertidig ud af drift af en mejse som det ses. Heldigvis har jeg to gruekedler så  tavlerne  fra de døde familier kan blive afsmeltet, og rengjort. Der er for få til at det kan betale sig at sende dem til  omsmeltning , så jeg gør det selv.

De første 10 kunsttavler er sat på de fleste familier. Ikke alle familier vokser lige hurtig.
2. maj 2. maj
Den første udvidelse med et  magasin  blev den 2. maj. Raps trækket er lige på trapperne og vejret er nogenlunde. Familierne begynder at vokse. Det er ikke alle familier der er stærke nok til at få et magasin endnu.

Tip en ven: