Livet i bigården i marts 2007 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i marts 2007.

Marts.

Vi er nu nået ind i foråret og der bliver mere at lave. Det bliver primært at sikre sig at bierne stadig har foder, efter den noget specielle vinter. Hvis der bliver mulighed for det skal bundene skiftes.

Marts måned er slut.

Bierne var i krokus blomsterne første gang ca. den 12 marts i år. Ud af mine fotos var de der den 10 april sidste år og den 24 marts i 2005. Sæsonen er begyndt tidlig i år.
Jeg har næsten fået alt matriel til bierne klar her i løbet af marts, da der har været vejr til at få lave det.
Det har været nødvendig at fodre 5 familier.
Bundene er blevet skiftet.

31.marts 31.marts
Så er jomfrutavlerne, der skal bruges i år, klar. Jeg har i snit 40 rammer pr familie. Det blev ikke nødvendig at fodre så meget, som jeg først havde antaget. Fem familier har hver fået en pakke på 2,5 kg. Der blev også tid til at biavleren kunne sidde, og få en øl i solen og nyde biernes summen. Det er dejligt afstressende. Bifamilien i 6 rammers kassen er mit eneste vintertab i år, der er kun ca. et par hundrede bier tilbage og dronningen. Det er en af de dronninger jeg købte i 2005.

Klik på billedet og få det i stor størrelse.
23.marts 27.marts
Resultatet af honningprøven indsendt i oktober er kommet. Det gode vejr har fået mange blomster til at springe ud.

21.marts 21.marts
Ved skiftet af bunde blev der løftet på alle stader. Jeg konstatere herved, at en trediedel manglede foder, enkelte meget. Fodret er lagt hen over en lang bred åbning i træpladen. Som det ses er tre allerede fodret. De resterende der trænger, får foder her i weekenden når vejret bliver bedre. Jeg skal nok give mellem 5 og 10 kilo til 11 familier.

21.marts 21.marts
Det er blevet vejr til at skifte bunde, og bierne har været ud og tømme tarmen. Her de seks første bunde. Nedfaldet fra 29 stader. Det er ca. hvad jeg har regnet med. Nedfaldet bliver efterfølgende gravet ned, for at forhindre bierne i at søge i det.

12.marts 12.marts
Så er der forårs stemning alle kasser har sendt en masse bier ud, og de få blomster der er får alle besøg. Erantis er flittig besøgt, den har også stået i blomst længe.

11.marts 11.marts
Mine kolonier af rød og hvid hestehov. I baggrunden ved sneen er der også rød hestehov. En del af blomsterne står under vand, efter at den store mængde sne fra snestormen er smeltet.

11.marts 15.februar
Den røde hestehov får også besøg. Et foto fra februar, der viser at rød hestehov allerede blomstrede på det tidspunkt.

11.marts 11.marts
Temperatuiren er mellem 10 og 11 grader, og der er aktivitet i bigården. Vintergækkerne lige foran staderne bliver besøgt. Blomsterne er lidt skadet af snestormen, men der er noget at hente.

8.marts 8.marts
Den dag nåede temperaturen over 8 grader og en del bier var ude og tømme tarmen. Den sidste sne fra snestormen er ved at forsvinde i bigården. Alle familier er stadig i live, en har det dog meget skidt. De har skidt i stadet.

3.marts 3.marts
Sneen fra snestormen er ved at forsvinde lige så langsomt. Også vintergækkerne er dukket frem af sneen..

Tip en ven: