Livet i bigården i oktober 2007 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Oktober.

Oktober bliver en stille månede, der er ikke meget at lave.
Der mangler der kun  oxalsyre  behandlingen, men det bliver måske først i november.

Oktober måned er slut.

En familie viste sig at være uden dronning, der var kun droneyngel i stadet. Bierne blev forenet med en dronning jeg havde gående fra tidligere på måneden, da to familier blev forenet.
Dronningen havde gået i en  aflæggerkasse  jeg havde plaseret i en gammel fryser. Det var for at bierne kunne holde varmen da der kun var ca. en halv tavle side bier. Det var jo begyndt med nattefrost.
Da der ikke er mange unge bier tilbage i den forenede familie, er det nok tvivlsom, at den klarer sig vinteren over.

17. oktober 17. oktober
Ved kontrol af staderne gennem  dækpladen , var det tydeligt at der var noget gal i en af familierne. Der viste sig kun at være  droneyngel . Fammilien blev hældt ud foran en reserve dronning jeg havde gående i en aflæggerkasse med en halv tavlefuld bier. Den stod i en af mine gamle frysere for ikke at få det for koldt.

12. oktober 12. oktober
Endnu et kig på bigården. Ude i naturen er der stadig blomster, men temperaturen er for lave det meste af tiden, til at bierne vil flyve.

8. oktober 8. oktober
Også pæretræet er fyldt. Jeg har lige slået græs under pæretræet. Det har bierne også opdaget og er ved at suge de søde sager til sig.

8. oktober 8. oktober
Solen står nu lavere i horisonten dagen igennen. Dagene bliver kortere. Resultatet af en god bestøvning i foråret. Der bliver æbler at høste til vinteren.

Tip en ven: