Livet i bigården i september 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Bundter af bivokstavler klar til omsmeltning. Bigården er udvidet.
24. september 24. september
De færdige bundter  tavler  samles så de er klar til turen ned til Ommersyssel i Havndal. jeg plejer at få omsmeltet ca. 7-800 tavler. Da jeg er begyndt at lave flere  aflæggere , og  indvintret  dem har det været nødvendig at udvide bigården. Her 6 nye pladser.

Et bundt bivokstavler. Voksmøl i bivokstavle.
24. september 24. september
Tiden er inde til at sortere de tavler der ikke er i brug. De fleste går til omsmeltning og pakkes i bundter af 23 som vist. Jeg bruger 2 stk 20x40 fliser til at trykke dem sammen inden der kommer snor om bundtet. I denne tavle har en voksmøllarve været på spil. Det fremgår af det spor den har lavet. Det er ellers sjældent de går i jomfrutavler, når der er nok  yngeltavler  at gå i.

Bigården i sensommeren. Materiellet samles.
18. september 18. september
Efter hånden som bierne er færdige med at tage fodret ned i tavlerne fjernes det tomme  magasin . Ikke alle familier gør det lige hurtigt. Dem der oprindeligt var store er nu meget små og er noget langsome. det skyldes at  varroamide -trykket har været for stort. Inde i bipavillonen samles alt materiellet efterhånden som det kommer ud af brug. Det skal nu rengøres, og rammerne skal sorteres, i dem der beholdes vinteren over og dem der skal  omsmeltes .

Færdig gæret mjød. Bi i blomst.
8. september 13. september
Mjødet har nu stået og gæret i ca 10 måneder, og det er holdt op med at boble. Prøvesmagningen afslørede at resultatet var godt. Bierne er stadig overalt hvor der er noget at hente her i blomsterbedet.

Bier i spindevæv. Tom bifoderspand med legakugler.
5. september 5. september
To bier der har fået et sørgelig endelig. Skurken der guffer dem er også med på billedet. Bierne har hentet det sidste foder, spanden er tom.

Bivoks oste. Bistader først i september.
5. september 5. september
Årets høst af voks fra  skrællevoks  og  vildbyg  i staderne. Stemningsbillede fra bigarden. Vi har nogle gode dage her først i september.

Bier i hjulkrone. Bier i gederahms.
4. september 4. september
Hjulkrone blomstrer over en lang periode, og er altid velbesøgt. Bemærk at pollenen fra Gederams er blå.

Smeltet bivoks. Rengjort bimatriel til tørring.
4. september 4. september
De sidste rester af skrællevoks og andet voks fra staderne behandles, så det bliver rent. Alt bigrejet der blev brugt ved honninghøsten rengøres før det pakkes hen til den kommende sæson.

Bier i Hyben. Bi i Sankthansurt.
4. september 4. september
Hyben blomsterne var godt besøgt, der var sommetider flere bier i samme blomst. Hjemme i staudebedet fik Sankthansurten besøg.

Bi i blomst. Bi i blomst.
4. september 4. september
Der er en hel del blomster som bierne kan hente  nektar  og pollen i på denne årstid. Endnu en blomst bliver besøgt. Jeg kender ikke alle blomster ved navn så jeg modtager gerne hjælp.

Kontrol af fodring. Varroamider.
1. september 1. september
Efter fodringen kontroleres det løbende, hvor hurtig de enkelte familier henter fodret ned. I en del stader har jeg  indlæg  så det kan kontroleres hvor mange mider der falder. Miderne ses tydlig som de mørke ovale pletter. Man ser tit nogen af dem kravle rundt på pladen.

Tip en ven: