Livet i bigården i april 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i april 2006.

April.

Her i april begynder arbejdet med at få overblik over, hvor mange familier der er tilbage, og som dur til noget. Familierne skal kontroleres for foder og om dronningen dur. Bundene under alle  stader  skal skiftes.
Der skal tages billeder af biernes besøg i blomster i løbet af måneden.
Mjødet der står i  slyngrummet  skal tappes på flasker, og måske startes der en ny gang  mjød .

April måned er slut.

Der er blevet ryddet op i bifamilierne i bigården, hvilket har resulteret at antallet er faldet yderligere. Et par familier er endnu usikre da de mest består af rester fra andre familier. Der er taget mange billeder af bier i blomster. Mjøden er ikke tappet endnu, men der er rengjort flasker.

Puggelyngel Bier flyttes til andet stade.
27. april 27. april
Det blev observeret at der fløj  droner  fra et stadde. Ganske rigtig der var kun  pukkelyngel  i stadet. Dronningen blev klemt og bierne hældt ud foran et anden  stade . Der er nu kun 15 stader tilbage, og det kan falde endnu.

Flere stadepladser. Nyanlæg i bigården.
26. april 26. april
Der er blevet gjort plads til flere stader i bigården udebdørs. Projektet indendørs er ikke kommet igang endnu. Tre fliser er blevet rettet op og flyttet lidt. Brombærplanten foran de tre stader til venstre er væk.

Der plantes nyt. Oprydning ved bigården.
25. april 29. april
April er en god årstid til udplantning. Da hestehov er en god startplante, har jeg spret den lidt mere. Også brombær planten fra bigården er blevet flyttet. Et udgået Elmetræ er blevet fældet, inden grene brækker af og måske falder ned over bistaderne.

Bi i Hvidhestehov. Bi med pollen i bukserne.
15. april 15. april
Bi i Hvidhestehov. Bi med pollen i bukserne.

Afsmeltning af tavler. Bi henter pollen.
10. april 15. april
Tavlerne fra de døde familier smeltes om. Der skal ryddes op efter vinteren. Pilen åbner for dens store mængder af pollen, hvilket er forårets højdepunkt.

Bi i Påskelilje. Bier i blomster.
10. april 10. april
En bi på besøg i krukken med Påskelilier på trappen derhjemme. Der er ikke så mange blomster så der er næsten en bi i hver blomst.

Travlhed ved flyvesprækken. Bi i Rød Hestehov.
10. april 10. april
Der bæres pollen ind, som jo er meget vigtig her først på året. Bi besøger Rødhestehov, den er dog ikke rigtig sprunget ud endnu.

Bi i Krokus. Aktivitet i bigården.
10. april 10. april
Endelig godt forårs bivejr. Bierne besøger de blomster der er. Aktiviteten foran staderne er stor, straks vejret er til det.

Bistadebunde med døde bier. Bundene er nu skiftet på alle bistader.
4. april 4. april
I dag fik jeg så skiftet bunde på alle stader. Der var faldet mange bier ned de fleste steder. Bigården som den ser ud efter at bundene er skiftet. En død familie fjernet, og to familier forenet.

Bier forsamlet omkring død dronning. Død Bidronning.
2. april 2. april
Kigger man ned i klumpen, ser man et lidt deprimerende syn, en plå prik. Biernes dronning ligger død nede foran stadet. Desværre en af de nyindkøbte dronninger fra sidste år. Hvorfor dronningen er død, og hvornår det er sket bliver nok aldrig opklaret. Har bierne slæbt hende ud som død, eller har hun selv forvildet sig ud og er gået til? Familien må forenes med en anden.

Bi i Vintergæk Bier foran bistade.
2. april 2. april
Foråret er kommet. Med 10 - 11 graders varme er bierne ude og de har fundet vintergækkerne foran bistaderne. Bemærk pollenklumpen. Foran et stade er der hektisk aktivitet. Hvis man kigger efter ligger der en lille klump bier og roder rundt foran stadet.

Tip en ven: