Livet i bigården i april 2007 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i april 2007.

April.

Da foråret er begyndt tideligt i år, er der ikke så meget arbejde at lave i april.
Familierne skal naturligvis udvides, efterhånden som de vokser, med magasiner med  kunsttavler .
Der skal holdes øje med om de har foder nok.
Der skal tages billeder til hjemmesiden.
En tre balloner af mjød skal stikkes om.

April måned er slut.

Efter en lidt kølig start kom der masser af godt vejr i april.
Jeg lavede først på måneden et eksperiment, der gik ud på at bytte rundt på de to svageste familier. Den allersvageste havde kun et par hundrede bier tilbage og en købt dronning, den anden havde 3 gader bier men de var noget hissig.
Det var så meningen at forene dem senere med købedronningen som den blivende. Det virkede godt nok, den mindste familie fik et par håndflader yngel ved hjælp af trækbierne fra det andet.
Senere viste det sig at jeg havde en dronemor i en familie. Bierne fra den familie blev oveført til den lille familie, så den nu er oppe på 6 gader bier. Jeg bemærkede dog at dronningen ikke var så god da hun havde defekte forben.
Hun skal så skiftes når det er muligt. Den anden familie (de hissige) fungerer også godt nok.
Det gode vejr bevirkede at familierne begyndte at vokse i bigården og der kom et ekstra  magasin på næsten alle familier.
Jeg fik stukket en mjød ballon om, jeg venter nu på at der kommer lidt gang i gæringen i den igen.

30. april 30. april
Dronningen fra en af familierne. I det gode vejr her sidst i april går mange frugttræer i blomst.

30. april 30. april
Enkelte familier får et forårseftersyn. Nogen fordi de er ret små og måske fejler noget. Et kig på en yngeltavle i det gamle  vinterleje . Jeg kontrolerede 6 familier mest de små.

27. april 28. april
En mjød ballon bliver stukke om. Den var tilsyneladende holdt op med at gære. Se under mjød: 5. brykning. Der er blevet slået græs i bigården. Bierne trækker godt men hvor hved jeg ikke med sikkerhed. Det er nok den eneste rapsmark heromkring, ca 1½ km herfra.

25. april 26. april
En mælkebøtte får besøg. Rapsen er sprunget ud, mange frugttræer er i blomst. Alting er meget tidlig i år. Ved de sene aften kontroller af familierne med en lommelygte konstaterede jeg at en af familierne ikke udviklede sig (blå stade i baggrunden). Den blev derfor kontroleret og viste sig at have en  dronemor . Den blev forenet med den mindste familie jeg havde (tom plads).

14. april 15. april
Endnu et billede fra Langeland, denne gang fra blomsterhaven. De første  magasiner  er sat på og bierne er begyndt at udbygge  kunsttavlerne  i dem.

14. april 13. april
Der hentes vand. Bierne henter tit vand der kan forkomme at være ulækker. Endnu en forårs blomst, billedet er taget på Langeland.

13. april 13. april
Det varme vejr giver stor aktivitet. Det lille stade i forgrunden blev bytte med det brune i baggrunden et par dage senere. Det er et eksperiment, der går ud på at skifte en lille familie med god dronning (købt), ud stor familie med dårlig dronning (stikkelystn). Det er så planen at slå dem sammen når den gode dronning er kommet lidt mere igang. En bi på besøg i et piletræ, her en hun pil hvor der hentes honning. Pilen er den vigtigste trækplante på lige nu.

13. april 13. april
Så kom der endelig bedre vejr. Begyndelsen af april har været kold og bierne har holdt sig inde. Der er allerede mange interesante blomster til bierne. Her en lille blomst som er flittig besøgt.

Tip en ven: