Livet i bigården i januar 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i januar 2006.

2006.

Et nyt år i bigården er begyndt. Året begynder med at en ny Lov om biavl er på vej. Det er svært at sige hvor stor betydning den får for mig på nuværende tidspunkt. For mig er det store problem salg af honning på 20 l spande til grossister. Hvis det kræver at man er registreret biavler, hvad kræver det så at blive det?
Der er dog tegn på at det ikke fremover på rimelig vis bliver muligt, hvis man kun leverer mellem 500-1000 kg på den måde. Det vil gøre det nødvendig at sælge mere tappet på glas, så prisen på et glas vil nok ikke stige før, der er afsætning for det.
Det er et stor insats  Danmarks Biavlerforening har gjort for at få loven til at være så fornuftig som muligt, der mangler kun lige det med salg til grosister, som de arbejder videre med. De skal have mange tak for det store arbejde de har gjort.
Det er derfor ikke hensigten at satse for meget på produktion af honning i år, men derimod produktion af bier altså nye bifamilier. Der bliver væsentlige tab af bifamilier på grund af  varroa  mider og hvad der deraf følger i vinter, og jeg har en stigende efterspørgsel efter bifamilier fra nybegynder og etablerede biavlere.
Arbejdet med tord.dk vil fortsætte og starter med noget nyt. Jeg vil i år lave vejrobservationer i det små, og lade dem åbne i et lille vindue. Det er mest for at kunne kigge bagud og se hvordan vejret var.

Januar.

Planen for måneden er at få trådet nogle flere rammer og arbejde med hjemmesiden. Der skal naturligvis også kigges til  mjødet .

Januar måned er slut.

Jeg har fået trådet 105 nye  rammer , så nu skulle der være rammer nok til den kommende sæson. Mjødet fik vi ikke kigget til, men det står jo også fint hvor det er. Det var for koldt til at lokke os derud. Der er sket en del på hjemmesiden.

Et kig ind til bigården. Død bi i sneen.
28. januar 28. januar
Bigården ligger omgivet af træer mod øst, syd og vest, og det giver nogen skygge året rundt. Kan være en fordel da bierne kan finde på at flyve hvis der er sol og vindstille. En død bi i sneen et stykke fra  staderne . Det kan være en død bi, som bierne i stadet har fløjet ud eller en bi der fik det for koldt da den var på flyvetur.

Vinter i bigården. En død bifamilie.
28. januar 27. januar
En flot dag ude i naturen. Efter en nat med hård frost og solskin fra morgenstunden er det skønt at gå en tur op i bigården. Familien der havde  klattet  meget, er nu død. Det ser ikke kønt ud. Det var familien fra fuglekassen jeg hentede i oktober. Den var ikke stor og blev sat sammen med en svag familie.

Der trådes nye rammer. Vinter i bigården.
18. januar 18. januar
Arbejdet med at tråde ca. 100 rammer, som jeg har liggende er begyndt, sideløbende med arbejdet på tord.dk Vejret er igen skiftet og der er faldet sne.

Bugløb i bifamilie. Sneen er smeltet i bigården.
16. januar 16. januar
En af familierne har det ikke så godt, de har klattet ret meget inde i stadet. Det giver større risiko for sygdom og dermed familiens undergang i løbet af vinteren. Vejret er skiftet til tø og sneen er forsvundet. Bifamilierne har det bedere i stille frost vejr dækket af sne, men det danske vejr er ret omskiftelig.

Nytår i bigården. Vinter i bigården.
1.januar 2.januar
Årets første dag i bigården Nattefrost ned til 10 grader om natten.

Tip en ven: