Livet i bigården i juli 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i juli 2006.

Juli.

Her i juli måned er det høst af honning det drejer sig om. Ferien er overstået og honningen skal bjerges. De nye familier fra delingen af stader skal også kontroleres. De skulle gerne have fået lavet sig en ny dronning, og hun skal også gerne været parret.

Juli måned er slut.

Der er forsat sket lidt delinger af familier i løbet af måneden.
To  sværme  er lettet og fanget, samt en fremmed sværm er hentet.
Der er høstet honning som er fyldt på glas.
Det gode vejr har betydet at  trækket  på kløver er helt i top. Kløveren giver nemlig meget  nektar  i varmt vejr.
Der er blevet købt yderligere 10 bunde med  indskudsbakke  til kontrol af midenedfald. De er også blevet malet.
Vinterfoderet er hentet og klargjort til brug.
Der har været besøg i bigården fra Aalborg Biavlerforening.

Bigården sidst i juli. Bistade antallet er vokset.
27. juli 27. juli
Der er fortsat gang i bierne især fordi der er kløver i nærheden. Ca. 1000 m fra bigårfen ligger der en stor kløver mark hos en kvægbonde. Så længe bierne henter honning venter jeg med den afsluttende honninghøst. De sidste 2 billeder viser hvordan bigården ser ud her sidst i juli. De 15 stader er blevet til 33 inklusiv en fremmed  sværm . Det er dog ikke sikke de alle bliver til familier til  indvintring . Dronningerne skal først lige kontroleres.

Biernes vinterfoder. Honning tapning.
21. juli 24. juli
Jeg har hentet mit  vinterfoder . I år i form af en palletank med flydende foder ( Apinvert ). Det tappes på spande så det er klar til brug. Tapningen af honningen er godt igang, og skal helst være overstået inden der høstes igen.

Honningen røres. Nye bunde til bistaderne.
20. juli 21. juli
Der røres i den høstede honning som er begyndt at krystalisere. Som det ses er det meget forskelligt fra spand til spand hvor hurtig det krystaliserer. De nederst spande i billedet er slynget først. Yderligere 10 bunde med plads til  varroaindskuds bakke  er indkøbt, og skal nu males inden de tages i brug.

Besøg af Aalborg Biavlerforening. Besøg af Aalborg Biavlerforening.
18. juli 18. juli
Et par stader kigges efter og kommenteres. Dronningerne blev fundet. Der var stor spørgelyst. Til slut fik alle et kig på  slyngrummet  mm. Der blev også tid til kaffe og  mjød . Der var en god stemning.

Bisværm huses. Besøg af Aalborg Biavlerforening.
16. juli 18. juli
Den ene  sværm  på vej ind i deres nye bolig. Besøg i bigården fra Aalborg Biavlerforening.

Bigården midt i juli. Bisværm.
15. juli 16. juli
Et stemningsbillede fra bigården, her fra midt i juli måned. Årets første  sværm . Der lettede 2 sværme den søndag formiddag.

Bisværm i Vodskov. Honning høst.
10. juli 10. juli
Der blev også lige tid til at hente en bisværm, der hang over en sandkasse i Vodskov. Det blæste en del så den var lidt svært at fange. Bierne var ikke til at ryste af  sværmfangposen . Så har jeg endelig fået tid til at høste honning. Det er de  tavler , der er godt forseglet jeg høster først. Der er ikke så meget honning i år, så  skrællemaskinen  tages ikke i brug.

Magasin med Honning. Bier foran bistadde.
8. juli 8. juli
Et  magasin  med 10 fyldte tavler med honning, klar til høst. Når det er varmt i vejret, ser man tit bierne sidde og klumpe sig sammen om natten ude foran på ved  flyvehullet .

Kontrol af bistader efter mørkets frembrud. Kontrol af bistader efter mørkets frembrud.
8. juli 8. juli
Her er der tavler i den ene side der ikke er udbygget. Alle familier bygger stadig, da der stadig er honning at hente. Der er blandt andet  skovhonning  fra lus. Et magasin hvor bierne endnu ikke er gået op i. Da jeg tog på ferie, satte jeg lidt ekstra tavler til staderne, så jeg var sikker på, at de havde plads nok.

Mjød. Kontrol af bistader efter mørkets frembrud.
6. juli 8. juli
Der er godt gang i gæringen i  mjødet , så det skal bare klare sig selv resten af måneden. Jeg kigger hver aften til bierne ca. 2300, for ar se hvordan det går.Her er der stadig  tavler  i midten af  magasinet , der ikke er udbygget.

Tip en ven: