Livet i bigården i juli 2007 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i juli 2007.

Juli.

Juli måneder er begynd med mange regnbyger, dog med enkelte ophold der giver bierne mulighed for at hente noget.
Det drejer sig primært om honninghøst og placering af  dronningegitre  i juli, jeg vil prøve at få et gitter ind i de  stader  jeg høster honning fra så det bliver lettere når familierne skal  indvintres .

Juli måned er slut.

Juli blev en meget våd månede. Der var i begyndelsen så ringe flyvevejr at de sværme jeg havde fanget sidst i jule sultede. 3 døde inden jeg fik styr på det. Elles fik bierne lov til at passe sig selv. Der blev lige tid til at bjerge noget honning først på måneden.

21. juli 22. juli
Man kan finde bier i de fleste slags blomster Her en bi i lavendel hjemme ved stuehuset.

16. juli 16. juli
Det blev ikke til så meget. Her i de nye spande der rummer omkring 20 kg honning når de er fulde. Et kig i bigården. Forrest tre sværme der bliver fodret. Der har intil nu været regn hele måneden næsten daglig.

16. juli 16. juli
På en af de få dage uden regn er det lykkedes at hente noget honning. Første tur med slyngen giver et sjovt syn nede i slyngen.

4. juli 8. juli
Der var tegn til, at sværmene havde for lidt foder, så jeg gav et par sværme noget foder. Det viste sig dog ikke at være nok. Sultende sværme havde jeg ikke rigtig set før. Det dårlige vejr have hindret dem i at hente noget at leve af. Under morgengåturen i bigården var aktiviteten hos nogle familier ikke god. Jeg måtte konstatere at tre sværme var døde af sult, og to andre hårdt ramt. Alle sværme fik foder. De etablerede familier havde det godt nok, da de sad på rigeligt honning.

3. juli 3. juli
Pludselig er alle bier på vej hjem, de vælter ind over bigården og ind i staderne. Der falder en let byge over bigården.

3. juli 3. juli
Luften over bigården er så fyldt af bier at det ligner en sværm. Solen skinner, mange bier er på træk.

1. juli 3. juli
En bi på besøg i en blomst. Solen skinner og der er stor aktivitet af nye bier der skal luftes, efter flere regnfyldte dage.

Tip en ven: