Livet i bigården i juni 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i juni 2006.

Juni.

Bifamilierne vokser fortsat op igennem juni måned. Det er også i den måned de fleste familier vil  sværme . Der skal derfor deles bifamilier for at jeg kan få suppleret op efter  vintertabene .
Der skal også kigges lidt på  mjødet . Det ser der ud til at blive tid til det.

Juni måned er slut.

Bierne har udviklet sig rimeligt op igennem måneden. De familier der ikke rigtig var gået igang er begyndt at vokse. Alle større familier er blevet delt, sådan at dronningen er blevet flyttet sammen med den ældste halvdel af  yngellejet . Der har ikke været honning at høste efter raps trækket , og ferie har forhindret det sidst på måneden. Honningen fra sidste år var udsolgt sidst i juni, så kunderne må vente til ny høst er klar.
En ballon mjød er sat igang, og det gamle er tappet på flasker.

Bigården. Bi i Rød Kornel.
30. juni 30. juni
Her sidst når familierne normalt deres maksimale størrelse. Jeg har dog sat ekstra  magasiner  på, da jeg skal på ferie. En besøgt blomst her sidst i juni, her Rød kornel.

Bi ved blomst. Bigården sidst i juni.
17. juni 29. juni
Bi under anflyvning af blomst. Bierne besøger flittigt hybenroserne ved bigården. Et kig på bigården her sidst på måneden. Bemærk at det er vigtig man kan køre helt ind i bigården.

Bi i hvidkløver. Kraftig trafik fra et bistade.
18. juni 17. juni
Hvidkløvren blomstrer og det har været varmt nok til at den giver  nektar . Hvidkløvren har vi glæde af resten af sommeren hvis arealerne afgræsses eller slåes. Kraftig trafik fra et  bistade . De unge bier er ude på deres først  oriteringsflyvning  inden de bliver  trækbier .

Mjød. Vinballon med mjød.
17. juni 17. juni
Nu efter mjødet fra sidste år er tappet er det på tide at få startet en ny ballon. Det skulle gerne ende op i noget julemjød krydret med kanel og nelliker. Jeg er gået over til glasballoner for bedere at kunne fotografere processen inde i ballonen. Gærerøret er ikke sat på endnu, men det kommer.

Bifamilier gennemgåes. Bistader.
13. juni 13. juni
Familierne kontroleres for  sværmceller  med henblik på deling, så jeg kan få nogle flere familier. Kun et enkelt  stade  blev delt, de andre udvidet. Det var nødvendigt at tilsætte mange tavler på grund at det gode vejr. Bierne fyldte  yngellejet  op med honnig, så for at holde dem igang, fik de rigeligt med tavler at arbejde på.

Bistader i solen. Hegn af hvidtjørn.
9. juni 13. juni
Bigården som den ser ud efter udvidelserne i første del af måneden. Et kig ud mod min arbejdsplads, der viser de mange læhegn med tjørn i blomst.

Der tappes mjød. Færdig mjød.
7. juni 7. juni
Mjødet løber stille til flasken gennem hæverten. De fyldte og proppede flasker.

Bi i hvidtjørn. Der tappes mjød.
4. juni 7. juni
Her først i juni kom der varmere vejr og tjørnen begyndte at blomstre. Så fik jeg endelig taget mig sammen til at tappe mjød på flasker.

Tip en ven: