Livet i bigården i maj 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i maj 2006.

Maj.

Det er her i maj bifamilierne begynder at vokse i størrelse, så der skal holdes øje med familierne, så der kan sættes  magasiner  på når det er nødvendigt.

Bi i gyrvel. Bigården sidst i maj.
31. maj 31. maj
Her sidst på måneden blomstrede gyvelen. Bier der har besøgt gyvel afsløres af at de er helt smurt ind i blomsterstøv fra blomsten. Bigården som den ser ud på den sidste dag i måneden. Ikke alle familier vokser lige meget, to står dog lige foran deres 3. kasse.

Bi bestøver frugttræ. Biernes orienteringsflyvning.
29. maj 31. maj
De sidste blomster i et morelletræ får besøg af en bi. Vejret gjorde det lidt usikker, om frugtræerne nåede at blive bestøvet ordentlig. Jeg tror dog at det gik nogenlunde. I sidste halvdel af maj kom der en del regn. Ind imellem var der sol, og når der var det blev der stor aktivitet foran  stadet . Det var især unge bier på deres første  orienteringsflyvning .

Bi i blomst. Bi i fuglekirsebær.
9. maj 9. maj
Bi på besøg i en busk i haven. Fugkekirsbær i blomst, hvilket også er bemærket af bierne.

Bifamilier. Bistader.
9. maj 9. maj
Der var en rimlig stor varation i familiernes størrelse, men alle fungerede godt, og de vil udvikle sig hen over sommeren. Bigården som den ser ud efter gennemgangen. Hvert stade har sin farve eller magasinertype.

Forårseftersyn i bigården. God bifamilie.
9. maj 9. maj
Så er der tid til et forårseftersyn i bigården. Alle  yngeltavler  bliver gået efter og kontroleret for uregelmessigheder. En af de gode familier i bigården.

Bier i Mirabell. Støvdragere fra pil plyndret af bier.
8. maj 8. maj
Mirabelletræet midt i bigården er sprunget ud og summer af bier. På vejen op til bigården er vejen tilstrøet af de plyndrede støvdragere fra pil.

Forår i maj. Bi i fjeldribs.
6. maj 6. maj
Det varme vejr her først i maj får alting til at springe ud hurtigt. En bi på indsamling i en fjeldribs buskene i haven.

Bierne henter vand. Anemoner i bigården.
1. maj 1. maj
Bierne skal have meget vand. Her har de fundet noget de kan lide. Rusten vand i en lomme på et I jern. Jeg har forsøg at få udplantet anemoner under træerne i bigården. Det er lykkedes, her er mine 4 blomster.

Tip en ven: