Livet i bigården i maj 2007 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i maj 2007.

Maj.

Udviklingen i bigården er noget længere fremme i år end normalt. Faunaen er også længere fremme.
Her først i maj skal de første familier have det 3.  magasin  på.
Der skal også holdes øje med om de har  sværmet .

Maj måned er slut.

Maj månede var en månede uden særlig varme eller kolde dage, med nogen regn. Bierne havde mange flyvetimer og udviklede sig godt.
Der begyndte at komme sværme i slutningen af måneden, de blev huset alle jeg så. Jeg hentede også et par fremmede sværme.
De 4 gamle Lavnormal  trugstader  jeg har blev gjort klar til brug. En er allerede solgt med en sværm.

29. maj 31. maj
Bigården som den se ud her sidst i maj. Der er kommet flere magasiner på. En sværm er på vej ud. En dag med godt vejr efter kølige og våde dage giver sværme.

22. maj 25. maj
Jeg fik for ca. et år siden foræret 4 trugstader i Lavnormal. Jeg er nu begyndt at fylde sværme i dem. Herefter er det menningen at de skal sælges billigt. To af staderne har aldrig været brugt. Der er en voldsom aktivitet i bigården, midt på dagen når der sendes nye trækbier ud til orienterings flyvning.

17. maj 20. maj
En dag observerede jeg en 100 bier som summede over og søgte i et grønt område af vegetation. Hvad de søgte ved jeg ikke men det var i en lun dag. Selv om vejret er noget svingende vokser familierne. jeg har også hentet et par sværme de sidste to dage. En i Vester Hassing og en i Vodskov.

13. maj 16. maj
Vejret her i første del af maj er noget fugtig. Det har lokket et hav af snegle frem. Her en af de vinbjergsnegle jeg har i bigården. Når der er sol ind imellem, besøger bierne blomsterne flittigt, her rababer.

5. maj 6. maj
Mange marker er helt gule af mælkebøtter. Oppe ved bigården er et egetræ i blomst. Den er flittig besøgt.

1. maj 5. maj
Den første familie hat fået det 3. magasin på. Der bruges meget vand i familierne kan der ses på aktiviteten ved vandingsstederne.

Tip en ven: