Livet i bigården i marts 2005 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.

Om foråret skiftes bundene på alle stader. Bi der henter vand.
30.marts 31.marts
Så snart bierne har været ude og flyve sidst i marts, skiftes alle stadebunde. Det er en hjælp til bierne, som ellers straks begynder at rense ud selv. En bi der er ude og hente vand. Som det ses skal der ikke være meget at sidde på for at bien lander og drikker.

Bi i krokus Bi med pollenklumper
Skærtorsdag Skærtorsdag
Skærtorsdag er vejret fint og bierne er ude at flyve. De er ude og rense sig og går straks igang med at hente hvad naturen byder på. En bi med  pollenbukser , de to orange klumper på benene. Det er mest vand,  pollen  og  nektar  bierne henter. Der er ikke mange blomster på dette tidspunkt, men bierne skal nok finde dem.

Få bier er ud og flyve. Der er ryddet op i bigården.
21. Marts. 21. Marts
Temperaturen er lav (3-4 grader) så kun få bier vover sig ud, og kun fordi solen står lige på. Der er blevet ryddet op i bigården efter vinteren

Foårsbebudere Forår
21. Marts. 21. Marts
Erantis i hækken over til naboen. Blomster af løg jeg fik af min nevø Bo.

Vinterlejet opløses når det bliver varmere Det sidste sne smelter i bigården
17. Marts. 17. Marts
Når det bliver varmere i vejret spreder  vinterlejet  sig. Bierne begynder rengøringen af stadet efter vinteren, og dronningen begynder at lægge æg. Føler man på pleksiglaspladen er den blevet varmere. Den sidste sne er ved at smelte i bigården. Der blæser dog en kølig brise (8-9 grader), så det er kun bier fra staderne på læsiden af bipavillonen der sender lidt bier ud for rekonosere.

Vinterrengøring Død bifammilie
9. Marts. 9. Marts
I løbet af vinteren er der periodevis vejr til lidt rengøring i stadet. Det ses at bierne har slæbt døde bier ud. Familien der havde skidt inde i stadet (se februar) gik til under frosten først i marts. Se afsnit om Vintertab.

Bistader i sne. Fygesne mellem bistader.
1. Marts 1. Marts
Ved månedsskiftet, hvor forårsmånederne begynder, er det stadig rigtig vinter som det ses af billedet. Jeg har et lille problem med de stader der står inde i pavilionen. Når det fyger fra øst fyger det ind gennem sprækerne i bygningen, også  flyvesprækken  så der sidder sommetider nogen sne nederst mellem rammerne. Men det klarer bierne også. Men det er nok en god ide at skærme af så det ikke sker.

Tip en ven: