Livet i bigården i marts 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i marts 2006.

Marts.

Det er igen hjemmesider, der skal arbejdes med i denne måned. Jeg er nemlig ved at lave noget på en ny side Biavl.com, som er et domæne jeg har haft nogen tid. Her vil jeg lave en samling, af de fotos jeg har taget. Arbejdet i bigården må vente indtil vejret bliver bedre.

Marts måned er slut.

Meget er nået på hjemmesiden. Der er også rodet lidt rundt i bigården som nu venter på foråret. Den sidste sne er ved at forsvinde og pilen står klar til at springe ud. Jeg har fået mig en vejrstation der er direkte forbundet til computeren. De vejrdata jeg tager med fremover bliver derfor mere nøjagtig og anderledes.
Marts blev også brugt til at deltage i DBF "Dansk Biavlskonference" i Bjerringbro. Her deltog jeg i værkstedskurset, og fik lært en masse om  mjød brygning.
Når temperaturen i  slyngrummet  er oppe over 15 grader, vil jeg begynde at bruge min nye lærdom.

Bigården sidst i marts Verstation.
31. marts 31. marts
Sneen er nu væk i bigården, men det er stadig ikke vejr til ret meget flyven rundt for bierne. Der er heller ikke mange blomster. Min nye vejrstation, som er placeret på toppen af stuehuset derhjemme, ca. 200 meter fra bigården. Den er forbundet direkte til min computer.

Vintergækker i bigården. Bigården.
19. marts 20. marts
Vintergækkerne står der endnu klar til besøg af bier. Jeg så dog ingen besøg. Endnu et kig på bigården, som den ser ud efter udflytning af  stader .

En bi slikker forårssol. Klatter i sneen.
19. marts 19. marts
En bi slikker sol på pavilionens træværk. Overalt i sneen, selv i ret stor afstand fra staderne er sneen klattet til.

Foårs aktivitet i bigården. Bierne flytter.
19. marts 19. marts
Da temperaturen når max er der en fantastik aktivitet fra staderne, især fra dem hvor solen rammer  flyvesprækken . Det er dejligt endligt, at opleve bierne flyve rundt. Jeg benyttedet tiden inden varmen nåede max, til at flytte de stader der stod inde i pavilionen ud. Efter tabet af familier er der plads ude. Det giver mulighed for en tiltrænkt renovering indendørs.

Bistader i sne. Bier i forår.
17. marts 19. marts
En måned med sne, kulde og sol. Det er stadig vinter, og det ser ud til at fortsætte måneden ud. En enkel dag med sol og temperaturer op til 9 grader lokker bierne ud på  renselses udflugt .

Bistader i sne. Bi i sne.
6. marts 8. marts
Vinteren er ikke forbi, her først i marts er der faldet mere sne, og der er hård frost om natten. Klar himmel om natten giver hård frost. Til gengæld er solen fremme om dagen og temperaturen kravler lige op over frysepunktet. Det lokker enkelte bier ud, der gerne vil tømme tarmen, men de ender oftest i sneen, hvor de dør.

Tip en ven: