Livet i bigården i oktober 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i oktober 2006.

Oktober.

Efteråret sænker sig over bigården
 Myresyre behandlingen  skal afsluttes og staderne have den sidste kontrol. Det var egentlig planen at det skulle være sket i sidste måned men vejret fik det til at trække ud.
De rammer der skal afsmeltes skal pakkes og afsted til Ommesyssel

Oktober måned er slut.

Myresyre behandlingen er afsluttet.
De rammer der skal afsmeltes og vaskes er afleveret.
Der er startet en ballon mjød mere. To balloner er stukket om.
Jeg har hold ferie på Kreta og kigget lidt på lokal biavl.

Bilen er ankommet til Biavlscenteret. Mjød brygning.
27. oktober 28. oktober
Den tomme palletank der har indeholdt mit vinterfoder, og de tavler der skal omsmeltes ankommer til Ommesyssel. Den sidste ballon jeg har sat igang, vil ikke rigtig gå i gæring, så den står nu ved fyret.

Årets honning farver. Der brygges mjød.
24. oktober 25. oktober
Jeg har kun 4 forskellige honninger til salg i år. Der er ikke nogen forårs honning, bierne var for svage på det tidspunkt. Endnu en ballon er startet op, intil videre uden tilsætning af kryderier eller lignende. Jeg har brugt honning fra skrællevoks.

Tavlerne er pakket. Omsætning af mjød.
22. oktober 24. oktober
Tavlerne der skal til omsmeltning og vask er pakket. Nu skal der bare findes en dag med tid til at bringe dem ned til Ommesysel. To af mjød ballonerne er blevet omsat. Den første fra juni, for at få noget af bundfaldet fra. Den anden dem med æblegrød for at få noget af grøden ud. Der er stadig meget grød tilbage.

Der pakkes tavler. Sygdoms kontrol.
20. oktober 20. oktober
Så har jeg endelig fået tid til at påbegynde soteringen af mine tavler. Nogle skal gemmes, resten sendes til omsmeltning. Det var det gode vejr i august og september, med konstant flyvende bier der fik mig til at vente. På opfordring af sygdomsinspektøren for mit naboområde mod syd, har jeg indsendt en honningprøve til kontrol for bipestsporer. Der er ikke fundet pipest i området i lange tider, men det er jo interessant at vide om kimene til det findes og i hvor høj grad.

Biavl på Kreta. Minoiske efterladenskaber.
11. oktober 12. oktober
Jeg har lige været på en lille ferie på Kreta. Der drives megen biavl på Kreta og på de busture vi var med på så vi mange bigårde der lå langs vejen. Dette foto viser en af dem. Kvaliteten er ikke for god da busschuføren kørte ret hurtig. Det er primært timian honning de høster på kreta. Et foto af et smykke fundet på Kreta. Det viser to bidronninger der er fælles om en dråbe honning. Smykket stammer fra den Minoiske tid hvor fredelig sameksistens stod højt, derfor 2 bidronninger.Smykket er ca. 3700 år gammel.

Vinterklare bifamilier. Bistader på et magasin.
1. oktober 1. oktober
Nassenheimer fordamperene er fjernet fra bistaderne. Midefaldet var noget større end godt flere steder. Bierne sidder nu på et magasin, og det er foder nok i staderne.

Tip en ven: