Livet i bigården i september 2006 (det nyeste øverst)

Menu biavl
Menu året i bigården.
Vejret i september 2006.

September.

Der er ikke så meget aktivitet i bigården mere.
 Myresyre behandlingen  skal afsluttes og staderne have den sidste kontrol.
Der skal sættes gang i noget mere mjød.

September måned er slut.

Igen en varm måned efter årstiden. Bierne fik fred og ro hele måneden.
Der blev rengjort og rydet op i udstyret til honningbehandling.
Tiden blev brugt til at lave mjød, det lykkedes nemlig at starte 3 balloner.
Der blev også taget nogle billeder af bier i blomster.

Mjød fremstilling. Ballon med hyldebær mjød.
28. september 28. september
Før tilsætning af det sidste honning og hyldebærsaften koges det lige en gang. Forkulturen har udviklet sig godt. Ballonen med hyldebær vil ikke rigtig starte gæring før der var tilsat syre. Jeg tilsatte citron syre, og mindre en 12 timer senere stormgærede blandingen.

Ballon med æbelmjød. Saft fremstilling.
27. september 27. september
Ballonen med æbelmos er stukket om så det meste af æbelmosen er fjernet. Med det nu lavere niveau fungerer det fint. Næste ballon er på hyldebær. Bærene går en tur gennem saftkogeren. En forkultur med portvinsgær er klar.

Mjød. Æblemjød.
18. september 19. september
Endnu en omgang mjød er sat igang, denne gang med nedfalds æbler som smagsgiver. Æblerne bliver kogt og siet gennem en grov si. Æbelgrøden ryger i ballonen sammen med honning og portvinsgær. Næste morgen viser det sig at være en smule problimatisk. Gæringen har fået noget af æbelmosen til at stige op i flasken og derefter trykket prop og gærrør ovenud. Jeg var lidt forberet på at det kunne ske, så proppen sad ikke for godt fast.

Mjød. Det syder og bobler.
14. september 16. september
Gæringen i forkulturen er godt igang. Der tilsættes yderligere 8,5 kg honning, smagsstoffer som her er æblejuice og vand til ballonen er fyldt. Honningen er naturligvis kogt i vand inden tilsætning. Den nye ballon står nu i  slyngrummet  sammen med ballonen fra juni måned. Den bobler på livet løs. Tryk og se vidio 1,2 Mb 

Rengøring af bimatriel. Mjød af portvinsgær.
13. september 13. september
Alt det grej der har været brugt til honning og de spande der har været brugt til honning og foder skal rengøres her før det pakkes ned for vinteren. En forkultur til mjød er sat igang på portvinsgær. Der er brugt 500 g honning. Denne gang vil der kun blive brugt almindelig honning, ikke  skrællevoks honning .

Bistader en solskindsdag. Bier i sankthansurt.
10. september 12. september
Lige et kig på bigården her medens det stadig er solskindsvejr Bierne har fundet sankthansurten ude i gården.

Varroa behandling. Honning tappes.
9. september 9. september
Siden behandlingen mod  varroamider  er begyndt, er der faldet mange mider ned. Her er nogle af dem. Ikke alle mider er døde når de falder ned så jeg ser tit nogen futte rundt i nedfaldsbakken. Tryk og se vidio 1,2 Mb  Det sidste honning bliver tappet på glas.

Sensommer i bigården. Bi i blomst.
8. september 8. september
Det gode vejr er endnu ikke slut for denne sommer. Bierne finder stadig blomster i naturen.

Tip en ven: